Nyitórendezvény

„Az oktatásba, és így a jövőbe fektetni mindig érdemes” – mondta Hidvégi József, Fonyód polgármestere a „Legyél te is természettudós” – Laborfejlesztés a Fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban című, TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0047 kódszámú projekt ünnepélyes nyitórendezvényén. Mi sem példázza ezt jobban, mint az a mintegy 337 millió forint uniós támogatás, amelyből megújul a Balaton-parti város gimnáziumának természettudományos laborja, illetve számos más fejlesztés is megvalósul.

A beruházáshoz kapcsolódó nyitórendezvényen felszólalt még Móring József Attila országgyűlési képviselő, aki a labor regionális jelentőségét méltatta, valamint Bántó Zsuzsanna, a középiskola igazgatója is, aki reményét fejezte ki azt illetően, hogy a fejlesztés tovább javítja a gimnázium természettudományos oktatásának már napjainkban is kiemelkedő színvonalát, amelyről számos versenyeredmény, illetve a tagozatos diákok kiváló emelt-szintű érettségi eredményei tanúskodnak.

A beszédek után a már megvalósult projektelemek átadására, valamint szakmai bemutatókra került sor, ahol a gimnázium szaktanárai és diákjai mutattak be izgalmas kísérleteket a laborban.

Az ünnepség sajtótájékoztatóval zárult, ahol Pintér Gabriella laborvezető tájékoztatta a média képviselőit a beruházás részleteiről.

Eredménykommunikációs kiadványMeghívóMeghívó